Jaki będzie koszt tego nastawnika jeżeli będę go chciał sam wymienić??Oczywiście zakup poza Skodą??
Widzę na Allegro za 750 zł - czy ta cena jest wiarygodna??
Widzę ,że Ceny poszły w górę (u stacha47 kupowałem za 400 jako 2 osoba od niego, widać wyczuł pismo nosem) Ale Uwaga klient nie kwapi się do kontaktu mailowego a tym bardziej telefonicznego . Co nie oznacza,ze części nie wysyła .
Widzę ,że Ceny poszły w górę (u stacha47 kupowałem za 400 jako 2 osoba od niego, widać wyczuł pismo nosem) Ale Uwaga klient nie kwapi się do kontaktu mailowego a tym bardziej telefonicznego . Co nie oznacza,ze części nie wysyła .
Wysyła części, ja kupiłem za 600zł z przesyłką kurierską, z dnia na dzień.
zgłosiłem usterkę i kazali czekać około tygodnia (w tym czasie autem jeździłem) w poniedziałek oddałem rano i po 17tej odebrałem auto, wiec krótko. Ale dzisiaj znowu usłyszałem takie mało interesujące odgłosy przy starcie, może nie tak wielkie jak poprzednio ale ucho uczulone jest teraz bardzo na te dźwięki, więc nie wiem co dalej będzie, za tydzień jadę w daleką podróż, jak się coś schrzani to niby na gwarancji zrobią ale niepewność w głowie siedzi. Myślę że auto po przyjeździe wystawię do sprzedaży i kupię coś innego, z pewnością nie skodę. Jakby ktoś miał ochotę to zapraszam do oględzin.
Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Koledzy proszę o wyrok....
Octavia - kwiecien 2010 rok, przebieg 52 tys
Auto stało 3 dni - wczoraj po odpaleniu głośny dźwięk przez 3... 4 sekundy, później ucichło i chodził jak zawsze.
Dziś podobnie po odpaleniu ale pozostał na wolnych obrotach metaliczny dźwięk z okolic wlewu oleju.
Jak rozumiem największy problem stanowi nastawnik??
Bez niego nie ma sensu wymieniać łańcucha, napinacza itd??
Kolego, nastawnik stanowi problem, jeśli jego numer nie kończy się literą E.
Nie można więc powiedzieć, że nie ma sensu wymieniać napinacza i łańcucha bez nastawnika.
Jak się wiesza psy na własnym aucie to trudno tym zachęcić potencjalnych kupujących I ani się nie nabijam, ani nie raczę kolegi żadnymi epitetami, które Ci przyszły do głowy.
Jeżeli ktoś uczciwe opisuje co ma ,co robił i na co musiał wydać kasę przez partaczy z aso, to raczej zasługuje na szacunek na tym naszym pokręconym rynku samochodów używanych, że nie chce wsadzić kogoś na minę, a nie na robie jaj , typu :
Po takiej reklamie jaką zrobiłeś to już ustawia się kolejka chętnych :lol: ...
Pewnie bym się nie czepiał , jakby post napisał "zarejestrowany wczoraj",... ale nie mod.
Człowieku czyś Ty na głowę upadł, chcesz kupić samochód z silnikiem TSI. :shock: :shock: :shock: :shock:
Nie kupuje się samochodów z tymi silnikami. posłuchaj kolegów jak mądrze tu piszą, poczytaj Forum, jak gigantyczne problemy są z tymi silnikami.
No chyba, ze jesteś bogaty i chcesz zostawiać w ASO dziesiątki tysięcy złotych już od pierwszych miesięcy eksploatacji. Nie bądź frajer pompka, nie kupuj tsi.
popieram opinie, Nigdy wiecej TSI
Zamieszczone przez matompra
Pozdrawiam wszystkich szczęściarzy TSI co się skusili na reklamę silnika - media czynią cuda jednak. Sam idiota się nabrałem, hahhaha.
.
Proponuję, żebyś dalsze rady i obserwacje pisał mi na PW i nie zaśmieciał więcej wątku.
LUKI, informację masz oczywiście od swojego znajomego z ASO?
patryk23 skoro kupowałeś od Stach47 swój chiński nastawnik jako jeden z pierwszych, wymieniałeś go już, jeśli tak, ile na nim przejechałeś?
jeśli tak wygląda chiński nastawnik, to nie jest nawet odrobinę podobny do tego, który kupiłem :lol:
Nie pamietam bym mówił coś ,ze kupowałęm chiński...
Zanim go założyłem kontaktowałem sie CBA , CIA , FBI , ABCDEF i G Sprawdzałęm znaki na ziemi i niebie czy jest org.
A tak serio Aso Wzielo go w łapy i zawierdzili ze jest org wpisem na zleceniu
Z tego co pamietam to mial loga audi o vw i ze made in hungary ,słynny numerek i wyglad normalny - nie chinski w org opakowaniu oraz w nieotwartej niebieskiej folii (stary wygladał identycznie tyle ze inny nr)
Ja zrobiłem na nim dopiero ok 15 tysiakow i jestem neutralny do wydawania opinii
Nie podniecam sie ze jest super i nie ma dieslo-benzyny po ok roku wlalem inny olel ( lazer ) i czekam co bedzie zima jest jeszcze gwarancja ok roku . Pozyjemy zobaczymy
Komentarz